Metrolab Blog

Πολυπαραμετρικά Όργανα – Οδηγός επιλογής vol3

Τα πολυπαραμετρικά όργανα αποτελούν χρήσιμα εργαλεία για Ηλεκτροχημικές μετρήσεις στο πεδίο ή στο εργαστήριο , ωστόσο η επιλογή του κατάλληλου οργάνου, μοντέλου ή διάταξης προκαλεί πολλές φορές πονοκέφαλο σε αναλυτές επιστήμονες .

Εμείς σε αυτή τη σειρά άρθρων θα βοηθήσουμε να ξεκαθαρίσουμε το τοπίο και να αναδείξουμε τα ουσιαστικά στοιχεία που κατά τη γνώμη μας παίζουν ρόλο στην αγορά ή αναβάθμιση ενός πολυπαραμετρικού οργάνου .

Αξιόπιστοι & Στιβαροί αισθητήρες ?

Οι αισθητήρες είναι η «καρδιά» του πολυπαραμετρικού μας συστήματος και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζουμε την επιλογή τους αλλά και κατά τη διάρκεια της μέτρησης & συντήρησης .

Στα σύγχρονα πολύμετρα καλό είναι να επιλέγουμε αισθητήρες που βασίζονται πλέον σε ψηφιακή τεχνολογία , για να πετυχαίνουμε αξιόπιστες & επαναλήψιμες μετρήσεις χωρίς παρεμβολές από μεγάλου μήκους καλώδια, υγρασία, σκόνη ή παρεμποδίσεις από Η/Μ εξοπλισμό .

Οι αισθητήρες μας όπως αναφέραμε και στο προηγούμενο άρθρο θα πρέπει να υποστηρίζουν τεχνολογία που τους επιτρέπει να αποσπώνται τα καλώδια αλλά και να δουλέψουν ασύρματα.

Να υπάρχει ευρεία γκάμα εφαρμογών ακόμα και για τις πιο δύσκολες και απαιτητικές μετρήσεις , να είναι κατασκευασμένα από ανθεκτικά υλικά .

Ο λόγος είναι απλός , τα φορητά πολυπαραμετρικά όργανα και οι αισθητήρες θα πρέπει να είναι έτοιμα να μετρήσουν παντού και πάντα, είτε αυτό αφορά μια απλή μέτρηση σε λίμνη είτε σε συγκριτικό test δίπλα από ένα OnLine σύστημα σε βιολογικό καθαρισμό .

IMG_20180503_141724.jpg

Η ψηφιακή τεχνολογία των αισθητήρων θα πρέπει να υποστηρίζει την αποθήκευση των δεδομένων της βαθμονόμησης στον εκάστοτε αισθητήρα , να φέρει πληροφορίες και να ελέγχεται η κατάσταση του αισθητήρα και να μας βοηθάει γρήγορα στη μέτρηση αλλά και στη συντήρηση-βαθμονόμηση .

WTW-IDS_wireless-App-Nah-7967.jpg